Software ontwikkeling

Voor een middelgrote zorgaanbieder in Zuid Holland stuurt InTellegus het Offshore team aan, belast met software ontwikkeling. Als business partner ondersteunt InTellegus tevens in de commerciƫle exploitatie van de software ontwikkeling tak van de organisatie.

Software ontwikkeling

Toen we vanuit de klant werden gevraagd om de leiding over de dagelijkse software ontwikkeling over te nemen twijfelden we geen moment. De relevantie van de geleverde software is heel groot en het werken in een relatief klein team aan een product wat door duizenden mensen gebruikt wordt is nu eenmaal een uitdaging. In korte sprints levert het ontwikkelteam onder de besturing van Nigel nu sinds 1,5 jaar kwalitatief hoogwaardige en relevante software aan cliƫnten van zowel onze klant, als een dozijn van de klanten van onze klant.

De samenwerking

Het werken met een offshore team levert voor het Agile ontwikkelen van software de nodige uitdagingen op. De bekende standups vinden virtueel plaats, er is een tijdzone verschil en we hebben te maken met een andere cultuur en taal. De eerste stap was dan ook het smeden van een team-op-afstand, waarna er middels enerzijds goede afspraken en tooling en anderzijds zeer korte lijnen een prima samenwerking ontstond. De client staat centraal en we hebben ook ons offshore team hier in betrokken en deelgenoot van gemaakt. Men weet ook aan de andere kant van de wereld hoe belangrijk het is om zowel goede software te ontwikkelen als een stabiele en betrouwbare dienstverlening te leveren.

Trots

Het zal dan ook niet verbazen dat we trots zijn op het gegeven dat onze klant ons niet alleen als leverancier ziet, maar als strategische business partner. Samen maken we de ambities voor het software product waar en werken we aan een continuering van een effectieve, professionele maar ook innovatieve dienstverlening.