Office 365 migratie

Een Office 365 migratie in de Cloud

Een Office 365 migratie is niet een doel opzich. Het is wel een middel om een speciaal doel te bereiken. Intellegus begrijpt als geen ander de voordelen van de Cloud en kan jouw bedrijf helpen met een migratie erheen.

Begin met een solide basis

De beste tip die wij je kunnen geven lijkt een simpele. Begin met een solide basis. Hoewel dit een simpele tip lijkt, kunnen wij dit niet vaak genoeg onderstrepen. Office 365 is een Cloud dienst die gebruik maakt van een online identieit. Deze identiteit komt in alle onderdelen van de Cloud terug en is daarmee een spin in het web. Als je deze online identiteit niet goed uitwerkt, zorgt dit ervoor dat je hier in telkens last van houdt.

Office 365 onderdelen

Wat verder belangrijk is om te bedenken, is welke onderdelen van de Cloud suite je wilt gaan gebruiken. Ook hier geld weer de tip, begin met een solide basis. Zorg ervoor dat je niet alle onderdelen tegelijk gaat migreren en behandel elk onderdeel als een aparte migratie. Hierdoor krijg je de juiste focus op elk onderdeel en kan deze zijn eigen gewenste planning doorlopen. Daarnaast bestaan niet alle onderdelen van de Office 365 suite even lang. Dit zorgt ervoor dat ze verschillende mate van volwassenheid hebben. Neem ook dit in gedachten bij een migratie!

Office 365 vera(n)derlijk

De producten van Microsoft zijn altijd in ontwikkeling. Voor iemand met een IT achtergrond is dit al lastig bij te houden. Laat staan iemand zonder IT kennis! Toch is het belangrijk dat je bij een migratie naar de Cloud ook rekening houdt met de mate van verandering. Je zou de veranderingen ook kunnen zien als een voordeel. Want elke dag worden deze onderdelen dus beter. Probeer hier dus voordeel uit te halen en denk bij een migratie alvast na over hoe je met veranderingen om wilt gaan.