Nederland koploper ‘flexibel werken’

Nederland is koploper in ‘flexibel werken’ volgens een onderzoek naar enkele honderden IT professionals in West Europa. Maar liefst 79% van de Nederlandse bedrijven biedt een vorm van flexibel werken aan, veel meer dan omringende landen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor een land waar files in de spits de samenleving al genoeg kosten.

Aan de andere kant meldt het onderzoek ook dat veel werkgevers de fysieke aanwezigheid van hun medewerkers erg belangrijk te vinden. Uiteraard gaat er niets boven een grondige evaluatie van het weekend bij de koffiemachine, of een brainstorm met geeltjes op de muur – toch is er voor veel organisaties meer te halen uit hun concept voor ‘flexibel werken’. Het Nieuwe Werken zette jaren terug al de toon door ‘plaats- en tijdonafhankelijk werken’ als centraal element in het werkplekconcept te plaatsen. Fysieke aanwezigheid wordt vervangen door virtuele aanwezigheid (zodat je elk moment van de dag van elke collega kan zien of deze bereikbaar, weg of druk is) en in plaats van sturing op aanwezigheid, wordt er gestuurd op resultaat. Tenslotte moet het papierloze virtuele kantoor er voor zorgen dat er ook echt overal en altijd gewerkt kan worden.

Intellegus maakt deze ambities waar en combineert de kracht van Het Nieuwe Werken met de volgende generatie aan werkplekinnovaties

Intellegus maakt deze ambities waar en combineert de kracht van Het Nieuwe Werken met de volgende generatie aan werkplekinnovaties; ge├»ntegreerde communicatiemiddelen (BYOD, laptop, smartphone en tablet), combinatie van ‘on-premise’ infrastructuur en optimale inzet van cloud diensten. Tezamen in een gecombineerde strategie voor toekomstbestendige organisaties. Benieuwd naar hoe Intellegus de toekomst ziet? Neem contact op met een van onze accountmanagers.

 

Bon van het genoemde onderzoek.