Big Data iets voor u?

Gouden bergen werden beloofd met Big Data. Hoewel dat typerend is voor elke opkomende technologie is het uiteraard goed om eerst te bezinnen voor men er aan begint. Er zijn dan ook verschillende manieren om te bepalen of Big Data wat voor u is – zonder (hoge) kosten. 

Big Data iets voor u?

Zo levert de Kamer van Koophandel een handige checklist genaamd ‘Stappenplan Big Data‘ (PDF), met daarin een overzichtelijk doch uitgebreid stappenplan om te bepalen waar uw wensen en mogelijkheden liggen. Deze checklist leidt u langs uw informatiesystemen om vast te leggen welke informatiebronnen beschikbaar zijn. Verder tracht deze een match te maken met de vraagkant. Een van de pragmatischer aanpakken die we zijn tegengekomen.

Een andere optie is onze voorbeeld-iteratie – binnen enkele weken realiseren onze consultants een helder inzicht in uw data op basis van wat beschikbaar is. Met onze BigDataHub zijn we in staat eenvoudig data te ontsluiten en inzichtelijk te maken in aantrekkelijke dashboards. Deze eerste verkenning kost u niets. We weten uit ervaring dat deze verkenning u zal helpen daadwerkelijk te profiteren van uw eigen data. De volgende fase is het opstellen van de case waaruit de meerwaarde die gecreëerd kan worden uit uw data gaat blijken. Een agile aanpak met korte iteraties, gestoeld op resultaat.

Screen Shot 2015-08-11 at 15.07.19

Dus: Is Big Data iets voor u? Laten we het samen onderzoeken en creëer ook waarde uit data!