Het Data Integration Platform als basis voor BigData

Het Data Integration Platform als basis voor BigData. Iedereen heeft data. Veel data. En al deze data bevat waardevolle inzichten over jezelf, je klanten en het gedrag van deze mensen in bijvoorbeeld het gebruik van jouw producten en diensten. Inmiddels is onze data verspreid over meerdere bronnen en kunnen deze niet zonder meer met elkaar samenwerken. Gelukkig was daar het Data Integratie Platform (of Data Integration Platform) waarmee je van verschillende bronnen weer 1 bruikbaar geheel kon maken. In dit artikel gaan we dieper in op de rol van een Data Integration Platform en waarom dit de basis vormt voor onze BigDataHub.

Waarom we met PowerBI werken

Waarom we met PowerBI werken – Onze BigDataHub ontwikkelt zich steeds verder als data integration platform voor het MKB+. Onze dienstverlening richt zich op het combineren van verschillende databronnen tot één geheel, het verrijken van deze data met analyses en externe bronnen en het weer aanbieden van deze data aan bijvoorbeeld marketing georiënteerde systemen om zo marketing automation, data driven marketing en business analytics te kunnen ontplooien. Omdat onze focus ligt op de ontwikkeling van de BigDataHub als Data management platform zochten we een geschikte oplossing om de data van onze klanten uit de BigDataHub te visualiseren. In dit artikel licht ik onze keuze voor PowerBI als oplossing voor deze Business Intelligence (BI) behoefte toe.

Big Data iets voor u?

Gouden bergen werden beloofd met Big Data. Hoewel dat typerend is voor elke opkomende technologie is het uiteraard goed om eerst te bezinnen voor men er aan begint. Er zijn dan ook verschillende manieren om te bepalen of Big Data […]

32E DAM TOT DAMLOOP RAZENDSNEL UITVERKOCHT

Onder leiding van een IT-regisseur van InTellegus heeft Le Champion tijdens de inschrijving voor de 32e Dam tot Damloop gebruik kunnen maken van een nieuw inschrijfsysteem. Dankzij goede voorbereidingen en optimale inzet van dit onder leiding van InTellegus geïmplementeerde systeem heeft het inschrijfteam een huzarenstukje laten zien en was de Dam tot Damloop afgelopen zaterdag binnen 2 uur uitverkocht.

Informatie-armoede bij veel bedrijven

Slechts vier procent van de westerse bedrijven is volledig in staat waarde te putten uit de informatie waarover zij beschikken. Van de overige bedrijven beschikt meer dan een derde (36 procent) niet over de benodigde middelen en vaardigheden die hiertoe nodig zijn. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van wereldwijde informatiemanager Iron Mountain en internationaal adviesbureau PwC. Mede als gevolg hiervan haalt 43 procent van de ondervraagde Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven weinig (concurrentie-) voordeel uit zijn informatie. 23 Procent weet zelfs geen enkel voordeel uit bedrijfsinformatie te putten.

Cloudwatervrees?

‘Jullie willen alles alleen maar naar de Cloud brengen, voor mij hoeft dat helemaal niet. Je weet helemaal niet meer waar jouw informatie staat.’ Een relatie gaf me ongevraagd zijn mening over ‘Cloud’ en de hype die daar nog steeds om heen woedt. Onze visie op ‘Cloud’ verraste en het leek me goed dit te delen in dit artikel, aangezien Cloudwatervrees nog altijd bestaat.