Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken, Flexibel werken, Always Online, Tijd- Plaats en Apparaat onafhankelijk werken. Meerder termen waarmee dezelfde visie en gedachte bedoeld wordt. Intellegus heeft veel ervaring met het Nieuwe Werken projecten. Elke implementatie is anders, maar toch zijn er veel gemeenschappelijke delers.

Drie pijlers van het Nieuwe Werken:

Het nieuwe werken (HNW) kent drie pijlers. Dit zijn mentaal, fysiek en virtueel. De mentale pijler is gericht op het mentaal ondersteunen van de gebruikers in de verandering. Daarentegen is de fysieke pijler juist bedoeld om de bedrijfslocaties aan te passen. Ook hierbij is het doel om de  implementatie van HNW te ondersteunen. De laatste pijler is de leukste, namelijk de verandering op IT gebied. Ondanks dat Intellegus altijd actief is in de laatste pijler, is de samenwerking met de andere pijlers zo intensief, dat je hier in HNW-trajecten altijd veel mee te maken hebt. Elke pijler zou als apart implementatie behandeld moeten worden. In werkelijkheid zal je zien dat bedrijven vooral verschillen in de mate van focus in elke pijler.

Altijd online in Den Haag:

Voor een rijksoverheidsinstelling in Den Haag pakten we het groots aan. Zowel een verhuizing, als een invoering van HNW. Als kers op de taart was de doel locatie ook nog eens een Rijksgebouw. Eentje waar samengewerkt diende te worden met 4 andere ministeries. Wederom een mooie opdracht voor de virtuele pijler! Een van de randvoowaarden  was dat medewerkers altijd online zouden werken. Dit brengt voordelen met zich mee, want op deze manier zijn medewerkers altijd te bereiken. Na een traject van ruim een half jaar zijn er 1500 medewerkers in een keer overgezet op een nieuwe werkplek. Precies op tijd voor de oplevering van het Rijkskantoor. Al met al een heel mooi maar ook weer leerzaam project.

Eerst een standaard, dan een implementatie:

Een bedrijf in Noord Holland koos voor een gefaseerde aanpak. Ze kampten met de uitdaging dat hun ruim 4000 gebruikers niet allemaal dezelfde werkplek hadden. Hierdoor diende er eerst een traject gestart te worden om alle werkplekken standaard te maken. Een erg verstandige keuze, want verschillende werkplekken maakt een overgang naar HNW exponentieel moeilijker. Na een periode van ruim twee jaar is de werkplek standaard en volledig overgezet op HNW. Een enorm mooi resultaat, mede dankzij Intellegus!