Projects: Done!® PreScan Tool

“Diverse onderzoeken, van onder andere Gartner, wijzen uit dat slechts 30 tot 50% van de IT-projecten het predicaat ‘succesvol’ verdient. Organisaties benutten daardoor niet het volledige (verander)potentieel. Kostbaar en onnodig. Een innovatieve scan met verbeteradvies biedt uitkomst.”

Binnen enkele dagen een gemeten succesvoorspelling voor een te starten project

Project Review resultaat voorbeeld - spider-matrix
Project Review resultaat voorbeeld – klik voor grote versie.

Bezint eer ge begint – toets de projectstart met de Project Review start en zet projecten goed in de startblokken, al voor vertrek. De Project PreScan is geschikt voor eenmalig gebruik, maar kan ook door PMO’s ingezet worden als projectstart toets.

De Tool

Met behulp van onze webbased (SaaS) tool doet u, of uw PMO of projectmanager, een kortcyclische check om vast te stellen of het te starten project voldoet aan de voorwaarden om succesvol te zijn. Op basis van de uitkomsten kunt u nog voor de start gericht bijsturen: de resultaten geven namelijk inzicht op alle zes de deelgebieden die we ook behandelen in onze zelf ontwikkelde Projects: Done!® methodiek.

Uw resultaat

Projecten met een goed voorbereide start en dus een grotere kans van slagen. Uiteraard houdt u een vinger aan de pols tijdens het project, waarvoor de Project Review een goed instrument is.

Vraag een offerte of meer informatie aan >>

 “We leggen het project langs een objectieve meetlat. We stellen daarbij de kans van succes vast aan de hand van zes thema’s. Slechts één van deze thema’s richt zich op gebruikelijke methoden en technieken. De andere vijf thema’s focussen op praktische elementen als haalbaarheid van projectdoelstellingen en projectbeleving bij de betrokken. De innovatie zit in die combinatie.”