Werkplek in de cloud

De werkplek is aan grote veranderingen onderhevig. De oude vertrouwde desktop PC verdwijnt steeds meer uit het landschap en is de laatste jaren al steeds meer gewijzigd in een omgeving waar flexplekken en laptops gebruikt worden. De beweging die inmiddels flinke vaart begint te krijgen, is dat diensten op de werkplek verschuiven naar de (private) cloud. Daarom tijd voor werkplek innovatie en de cloud!

Office 365 Logo
Google Apps Logo Office en Apps uit de cloud

Office 365 en Google Apps

Een van de meest in het oog springende voorbeelden van de verschuiving naar de cloud, is het migreren van de Office omgeving naar Office 365 of Google Apps. Het is kostbaar om zelf Office te blijven onderhouden: het uitrollen, het beheren, het onderhouden door middel van hotfixes, patches en Service Packs, het Life Cycle Management, allemaal activiteiten die vragen om tijd en geld.

Door Office (en misschien zelfs Exchange en Lync) buiten de deur te plaatsen, kunnen veel van deze factoren fors worden gereduceerd. Het Life Cycle Management wordt gedaan door de cloud leverancier, medewerkers kunnen door middel van self service diensten update installeren, en uitrol kan op die manier ook worden geautomatiseerd. Feitelijk blijft de regie functie over en wordt het operationele deel uitbesteed.

Werkplekken in de cloud

Cloud Devices
Uw apparaten in de cloud

Naast het verplaatsen van Office naar de cloud, kan zelfs de hele werkplek buiten de deur worden geplaatst. Virtuele Desktops zijn inmiddels bij diverse partijen af te nemen en het enige wat zelf hoeft te worden onderhouden, is het apparaat waarop je verbinding maakt naar deze virtuele omgeving. Dit apparaat zou zelfs van de medewerker zelf kunnen zijn (BYOD – Bring your Own Device) of van de werkgever waarbij de werknemer de keuze heeft mogen maken (CYOD – Choose Your Own Device).

Het begin van een nieuw tijdperk

Deze ontwikkelingen zijn slechts het begin van een nieuw tijdperk waarin we meer en meer apparaat, tijd- en plaats onafhankelijk gaan werken en waarbij bedrijven zich steeds meer gaan focussen op hun core business. Intellegus helpt u bij het ontwikkelen van uw visie en strategie op een lean werkplekomgeving en begeleidt programma’s en projecten door middel van advies en coaching.

Lees ook meer over Het Nieuwe Werken (HNW)