Datacenter Verhuizing

Datacenter verhuizing

Intellegus heeft voor diverse klanten projecten uitgevoerd waarbij een datacenter verhuizing plaatsvond. Ook hebben we datacenters geoptimaliseerd. Dat doen we niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.

Voorbeeld projecten: datacenter verhuizing en optimalisatie

Zo hebben we in Frankrijk een datacenter verhuisd naar een andere stad. Hierbij zijn netwerk verbindingen omgezet en is de  apparatuur verplaatst. De boel is niet alleen alles netjes opnieuw aangesloten, maar is dit ook getest en werkend opgeleverd. Naast de technische onderdelen heeft Intellegus ook nieuwe documentatie opgeleverd. En wel zo,  dat de klant nu volledig inzicht heeft in hoe zijn omgeving is geconfigureerd.

Een ander voorbeeld is een omgeving in Dubai. Hierbij zijn vier ruimtes samengevoegd tot één. Overtollige verbindingen en apparatuur zijn verwijderd en de omgeving is geoptimaliseerd. Tegelijk zijn enkele upgrades uitgevoerd. Normaal is dit lastiger vanwege continuïteit redenen, maar de timing was hiervoor nu perfect. Ook hierbij is wederom een compleet nieuwe set aan documentatie opgeleverd.

Tot slot heeft Intellegus ervaring met het splitsen van omgevingen. Dit kan veroorzaakt zijn door een afsplitsing of verkoop van een onderdeel. Hierbij analyseert Intellegus de omgeving, zodat helder is wat er is en waar het heen moet. We werken samen met de klant om uiteindelijk alle benodigde systemen beschikbaar te krijgen voor het juiste bedrijfsonderdeel. Voor een klant met ca. 10.000 werknemers is bijvoorbeeld een strategie bedacht om het bedrijf in twee delen te splitsen en is dit ook uitgevoerd. Binnen negen maanden werd een succesvolle splitsing hierbij gerealiseerd. En tegen relatief lage kosten, ook niet onbelangrijk!

Ervaring

Een datacenter verhuizing of wijziging is complex . Het is geen alledaags werk. Zelfs niet voor IT-ers. Het is dus verstandig om iemand in te schakelen die de ervaring heeft en dit proces voor u kan verzorgen. Intellegus is die partij. Wij werken samen met alle benodigde partijen. Service Providers, beheerders en andere betrokken. Wij verbinden, maken de plannen en zorgen voor een optimaal resultaat. Onze focus hierbij is uw continuïteit en tevredenheid. Verwacht jij ook een wijziging in je IT omgeving? Neem contact op hoe wij je kunnen ontzorgen!