Bedrijfscontinuiteit

Bedrijfscontinuiteit

Bedrijfscontinuiteit. Een woord wat je amper kan uitspreken, laat staan goed kan spellen. Eigenlijk bedoelen we hiermee de voortgang van jouw bedrijf. Hoe zorg je er nou voor dat je bedrijf kan blijven bestaan? Waar moet je op focussen en wat zijn valkuilen? Hoe prettig is het als jij dit verzameld in een rapport hebt staan, zodat je weet wat er onder de motorkap van jouw bedrijf gaande is? Zo’n rapport noemen we een Business Continuity Plan (BCP) en Intellegus kan je daarbij helpen. Ondertussen hebben we al een aantal keer zo’n rapport geschreven, dus we weten waar we over praten.

Bedrijfscontinuiteit in de zorg

Voor een bedrijf in de zorg sector van ongeveer 450 medewerkers hebben we een BCP geschreven. In ruim twee maanden hebben we het bedrijf doorgelicht op processen en IT systemen. Door onze ervaring op het gebied van IT en en het stellen van de juiste vragen komen we de belangrijke pijnpunten te weten. Dit wordt gebundeld in een rapport en hier worden aanbevelingen op gedaan. Welke processen zou je direct moeten aanpakken en welke kan je in een later stadium onder de loep nemen. De antwoorden waren te vinden in het rapport. Het bedrijf is hiermee aan de slag gegaan en is actief bezig de bedreigingen aan te pakken. Ze bevinden zich momenteel ook niet meer in de gevarenzone.

Het BCP blijft wel een momentopname en heeft daarmee wel een maximale houdbaarheid van twee jaar. Het advies wat we bij de oplevering van een BCP dan ook geven is om hier binnen twee jaar wel actie op te ondernemen. Ten eerste kan je anders het rapport wel in de prullenbak gooien en ten tweede komt anders je bedrijfscontinuiteit in gevaar.

Volwassenheidsonderzoek

Een BCP schrijven geeft naast bedreigingen ook de mate van bedreiging aan. Hiermee kan je dit zien als een soort volwassenheidsonderzoek. Hoe presteert jouw bedrijf op de verschillende onderdelen en hoe volwassen ben je daarmee afgezet tegen de standaard. Dit is wat een recente klant graag wilt weten en heeft daarom Intellegus ingeschakeld om dit tegen het licht te houden.